Instruktioner 

En förpackning FARNOVO väger 5 kg. Om du vill ha grundfärg, väggfärg eller en tjockare färgpasta som kan användas för att skapa reliefmönster så blandar du i olika mängd vatten men blandar enligt följande.
GRUNDFÄRG/PRIMER: 5 kg FARNOVO + 5 liter vatten = 7,5 liter Grundfärg/Primer som räcker till 65 kvm yta som är optimal att måla väggfärgen på.
VÄGGFÄRG:  5 kg FARNOVO + 3 liter vatten = 5,5 liter Väggfärg som räcker till 45 kvm yta som tillsammans med 1 lager Grundfärg/Primer ger en tät och fin täckning.
RELIEFFÄRG: 5 kg FARNOVO + 2,5 liter vatten = 5 liter Relief färg som räcker till ca 10 kvm yta. Relieffärgen kan rollas på ytor som har små sprickor och fungerar då som spackel.
Den sprider sig lätt med roller på väggen och stänker mindre än andra väggfärger. 
Om du vill färga in din vita FARNOVO så lägger du till våra färgpigment ur vårt DECOTON-sortiment i vattnet innan du tillför FARNOVO-pulvret och blandar enligt instruktionerna.

Rekommendationer 

Målarverktyg:
Roller, pensel eller sprutmålningsverktyg kan användas. Vid sprutmålning rekommenderar vi att arbeta med vertyg som har Airless-teknik, munstycke 0.025-0.031, tryck 150-200 bar. Blanda då i en extra liter vatten i väggfärgen för bästa resultat. Vi rekomenderar Den färg som ändå hamnar på fel ställe är väldigt enkelt att torka bort med en fuktig trasa fram till att den har härdat.
Säkerhet:
Använd munskydd och skyddsglasögon under blandningsprocessen eftersom mineralpulver i torrt tillstånd naturligtvis inte hör hemma i varken ögon eller andningsorgan. Om du skulle få färg i ögonen ska du skölja ordentligt med vatten. Om du skulle andas in en större mängd eller svälja färg bör du uppsöka läkare.
Förberedelse:
Väggen ska rengöras och löst material ska avlägsnas. Spackla och slipa om nödvändigt.
Målning: Vi rekommenderar ett lager grundfärg, som är övermålningsbar efter en timme, och ett lager väggfärg som är klibbfri efter 2 timmar. Kulörerna är oändliga och du kan själv bestämma och experimentera fram din egen färg. Vi har förstås redan experimenterat fram några olika blandningar åt dig. Njut av de olika kulörerna.