Basfärgen Farnovo och hur den fungerar

Du beställer baspulvret FARNOVO via vår webbshop och vi skickar det hem till dig. Det är ett helt torrt pulver som du blandar med vanligt kranvatten. På så sätt blandar du bara den mängd du behöver för tillfället och har således alltid lagom mycket färg och mycket lite spill. En påse FARNOVO väger 5 kg och räcker till att måla ett rum med standard takhöjd, som är 3m x 3m stort och som har ett fönster och en dörr. Kostnaden för det rummet landar på ca 1406 kr om du väljer att köpa startpaketet där 5 kg FARNOVO, 2 st 10 gr DECOTON, vår 12 litershink med lock och mixertillbehöret ingår och är alltså också ett kostnadseffektivt alternativ.

FARNOVO innehåller kalk och andra karbonater, kvarts, oxider, organiska bindeämnen, organiska tillsatser och förtjockningsämnen, leror och andra vita mineralpigment.

 FARNOVO är fritt från biocider,konserveringsmedel, lösningsmedel, microplaster, formaldehyd,  ftalater och andra mjukgörare. DPM Mashel har valt att bygga en helt ny hållbar färg där inga av de ovanstående ingredienserna någonsin har funnits med i receptet. 

FARNOVO är doftfri, allergivänlig, så lågutsöndrande att det inte är mätbart i de laboratorier som mäter VOC-nivåer, diffusionsöppen så att huset kan andas, slittålig, tvättbar,användarvänlig och droppfri. 

FARNOVOS ph-värde är ca 8,5. Det kan jämföras med dricksvatten som ska ha ett värde mellan 7,0 och 9,0

 

FARNOVO är i grunden  vit och du blandar i pigment för att få önskad kulör. Vårt pigmentsortiment heter DECOTON. Mer information om pigmenten finner du under fliken ”Kulörer”